Mentenanta pentru o fosa septica

Close coupled cistern type flushing toilet.Image via Wikipedia

Chiar daca fosa spetica este un sistem menit sa dureze decenii, exista cateva probleme foarte des intalnite care pot aparea atunci cand fosa septica este foarte prost ingrijita: un miros septic foarte neplacut, infiltrari ale scurgerii, scurgeri sau deversarea de resturi toxice solide din fosa septica.
Toti proprietarii unei fose septice ar trebui sa urmeze urmatorii pasi pentru a-si mentine fosa septica intr-o stare buna de functionare:

Vidanjati fosa septica
Desi recomandarile pentru mentenanta unei fose septice variaza, cea mai importanta este pomparea dejeurilor afara din fosa septica, adica vidanjarea fosei dvs. septice o data la 2-5 ani. Este un procedeu foarte simplu: doar sunati la o companie care se ocupa cu servicii de vidanjare, si cereti-le sa trimita o vitanja. Desigur, daca nu stiti unde este locul exact al trapei de acoperire a unei fose septice, s-ar putea sa nu fie atat de usor pe cat am zis la inceput. Vitanja va aspira afara toate sedimentele gasite in fosa septica.
Dupa ce ati vidanjat fosa septica, notati-va intr-un loc sigur data la care ati facut aceasta aspirare, ca sa stiti cand va fi timpul sa chemati din nou compania de vidanjare. De asemenea, asigurati-va ca tineti minte locul exact al trapei de acoperire pentru fosa septica, pentru ca data viitoare sa va fie mai usor.
Inspectati fosa septica si locul de scurgere
Ar trebui sa inspectati fosa septica si canalul de scurgere de fiecare data cand aspirati fosa septica. Pot aparea o multime de probleme de drenare, inclusiv o crestere agresiva a radacinilor, tevi deteriorate sau sparte, si blocaje cauzate de sedimente. Lasate netratate, aceste probleme pot cauza daune foarte scumpe fosei dvs. septice si canalului de scurgere.

Reduceti resturile care ajung in fosa septica
In plus fata de vidanjare si inspectiile regulate, daca puteti reduce cantitatea de resturi solide si de apa uzata care ajung in fosa septica, veti reusi sa prelungiti viata fosei septice.
Metodele cele mai la indemana pentru a reusi asta este sa minimalizati cantitatea de apa pe care o folositi, evitati folosirea dispozitivului de eliminare a gunoiului (care trimite resturi solide in fosa septica) si evitati folosirea repetata a chimicalelor care omoara bacteriile precum antioxidantii, care sprijina functionarea fosei septice.
Reblog this post [with Zemanta]

Un comentariu: