Cum puteti preveni inundarea unei fose septice

O fosa septica infundata este un adevarat cosmar. Cele mai multe fose septice trebuie sa fie drenate o data la fiecare 3-5 ani, dar puteti mentine fosa septica in conditii bune de functionare, astfel incat sa nu se infunde. Vom vedea mai jos cateva sfaturi utile de prevenire a infundarii fosei septice.

Pasul 1
Aruncati in toaleta doar hartie igienica sau servetele umede de fata. Nu aruncati niciodata in toatela prosoape de hartie, ata dentara, produse feminine, scutece, betisoare de urechi, prezervative sau tampoane de hartie pentru curatare. Aceste articole pot infunda cu usurinta tevile din fosa dvs. septica. Preveniti infundarea fosei dvs septice, evitand aruncarea acestor obiecte in toaleta.

Pasul 2
Spalati rufele in mai multe zile, nu toate o data. Atunci cand spalati rufele intr-o singura zi, toata apa folosita s-ar putea sa copleseasca fosa septica si sa cauzeze functionarea lenta a sistemului septic. Daca fosa septica functioneaza mai lent, este mult mai posibila infundarea.

Pasul 3
Evitati sa aruncati ulei sau grasimi in scurgerea de la chiuveta. Uleiul si grasimile favorizeaza formarea sedimentelor, care pot de asemenea sa infunde fosa septica. Aruncand uleiurille si grasimile la cosul de gunoi, puteti preveni aparitia sedimentelor in fosa dvs. septica.

Pasul 4
Limitati uzul dispozitivului de eliminare a gunoiului, sau opriti-l in totalitate daca fosa dvs. septica se infunda prea des. Dispozitivul de eliminare a gunoiului macina mancarea si o arunca in apa. O parte din mancare este lichefiata in fosa septica, dar o mare parte din ea trebuie pompata afara.

Pasul 5
Aruncarea vopselurilor, solventilor si chimicalelor in containere speciale si aprobate in loc de aruncarea lor in scurgere. Folosirea solventilor si chimicalelor poate preveni procesul bacterial care permite fosei dvs. septice sa
functioneze.

Pasul 6
Tineti departe plantele si radacinile de fosa septica si de sistemul de scurgere. Radacinile pot creste in tevile fosei septice si pot cauza infundarea acesteia.

Pasul 7
Cumparati un tratament pe baza de enzime pentru fosa septica sau folositi bicarbonat de sodiu in fosa septica pentru a preveni infundarea. Bicarbonatul de sodiu va ajuta fosa septica sa lichefieze mai eficient si previne infundarea. Dati drumul la apa calduta si turnati un pliculet de bicarbonat de sodiu in scurgere. Lasati apa sa curga suficient timp pentru ca bicarbonatul de sodiu sa ajunga in fosa septica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu