Reguli de instalare a unei fose septice

The toilet challenge...Image by carf via Flickr

Instalarea unei fose septice nu este o munca pentru cineva neexperimentat. Aveti nevoie de ceva experienta in domeniul constructiilor pentru a putea monta o fosa septica, altfel puteti avea probleme serioase.

Pasul 1
Primul si cel mai important lucru este sa obtineti toate autorizatiile necesare din partea institutiilor acreditate. Asta ca sa va asigurati ca proprietatea dvs. indeplineste toate conditiile necesare pentru instalarea unei fose septice. Fosa septica nu se monteaza oriunde si oricum. Trebuie avute in vedere un minim de avize: cerificat de urbanism, respectiv autorizatie de construire. Acestea nu se pot obtine decat daca modelul de fosa septica are un agreement de mediu.
Trebuie sa informati aceste institutii cu privire la tipul si marimea fosei septice si sistemului de drenare pe care doriti sa le instalati.
Alte lucruri de cate trebuie sa tineti cont cand instalati o fosa septica includ: posibile obstacole, caracteristici ale terenului, accesul pentru mentenanta si posibilitatea inlocuirii sau extinderii in viitorul apropiat. La alegerea amplasamentului fosei septice se vor evita versantii cu pante abrupte, nestabili sau care isi pot pierde stabilitatea prin lucrarile de executie. Oricare din aceste aspecte se poate dovedi o piedica in calea telului dvs.

Pasul 2
Trebuie sa expuneti sistemul dvs. cu fosa septica pe un grafic la scara a terenului unde vreti sa instalati fosa septica. In acest mod veti vedea daca aveti spatiul necesar pentru a instala o fosa septica. Fosele septice trebuie instalate in exteriorul imobilelor, la o distanta de cel putin 1 metru de la zidul de fundatie si la minim 10 metri de orice put, retea, bazin de apa potabila.

Pasul 3
Trebuie sa determinati cantitatile de ploaie din sezonul cel mai ploios sau limitarile impuse de caracteristicile terenului. In acest mod veti putea determina daca respectati adancimea necesara pentru a instala o fosa septica. Trebuie sa aveti o limita de cel putin 1,5 m adancime de la suprafata terenului.

Pasul 4
Alt factor de care trebuie sa tineti cont cand instalati o fosa septica, este locul in care vreti sa instalati fosa septica si canalul de scurgere. Tineti minte, vitanjele care vin periodic sa va vidanjeze fosa septica sunt vehicule foarte mari si foarte grele. Nu cred ca vreti sa va atinga sau sa va deterioreze vreo parte din fosa septica sau vreo teava care sa duca la scurgeri.

Pasul 5
Dupa ce ati facut si v-ati asigurat de toate acestea, intocmiti o harta a terenului, pe care sa localizati fosa septica pe care vreti sa o instalati. Inmanati aceasta harta, impreuna cu toate celelalte acte si hartii necesare institutiei acreditate. Acestia vor analiza dosarul, si va vor instiinta asupra modificarilor ce trebuie facute (daca sunt necesare) sau va vor da permisiunea pentru a incepe lucrarile de instalare a fosei septice.

Pasul 6
Dupa ce ati intocmit toate actele necesare si ati obtinut acordul, contactati institutiile utilitatilor locale pentru a le instiinta ca vreti sa faceti sapaturi. Acestea vor trimite pe cineva care sa marcheze locatiile subterane care le apartin, pentru a sti sa le evitati. Marcati cu vopsea alba locul in care doriti sa instalati fosa septica si pregati-va de lucru.

Pasul 7
Instalarea fosei septice se face in trei pasi: conducte de la casa pana la rezervor, fosa septica si sistemul de drenare. Fosa septica ar trebui sa fie instalata de un contractant cu experienta, deoarece fosele septice sunt foarte grele si pot cauza leziuni grave si chiar moartea daca nu sunt manuite cum trebuie. Ce panta si ce diametru trebuie sa aiba conducta dintre casa si fosa septica ? O panta de 1% este suficienta, iar conducta pentru evacuarea apelor uzate 110mm.

Pasul 8
Dupa ce ati instalat toate componentele si v-ati asigurat ca nu exista scurgeri, sunteti gata sa acoperiti la loc sapatura. Asigurati-va ca marcati locatiile pentru aerisirea fosei septice si sistemul de drenare. In acest mod veti asigura o mentenanta usor de realizat atunci cand veti dori.
Reblog this post [with Zemanta]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu