Fose septice din polietilena vs. fose septice din beton

Va ganditi sa cumparati o fosa septica in viitorul apropiat? Ar trebui sa cumparati o fosa septica din polietilena sau din beton? Nu sunteti siguri ce tip de fosa septica este mai bun pentru dvs.? Intrucat exista multe motive pentru care ati putea sa achizionati oricare din aceste doua tipuri de fosa septica, ar trebui sa intelegeti avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare din ele.

Fosa septica din polietilena
Avantaje:
exista multe avantaje in folosirea unei fose septice din polietilena in defavoarea unei fose septice din beton. Acestea pot include:
fosa septica din polietilena este mai rezistenta la crapaturi, spre deosebire de fosa septica din beton.
ruginirea nu reprezinta o problema.
din moment ce polietilena cantareste mai putin decat betonul, este mai usor sa aduceti fosa septica la locatia unde trebuie instalata.
fosa septica din polietilena este mult mai ieftina decat fosa septica din beton.
fosa septica din polietilena poate fi rezistenta la coroziuni.
Dezavantaje: exista multe dezavantaje in folosirea unei fose septice din polietilena in defavoarea fosei septice din beton:
fosa septica din polietilena tinde sa aibă mai putine nivele de scurgere, lucru ce poate fi descoperit in momentul in care fosa este deschisa pentru pompare.
daca nu este instalata corespunzator, fosa septica din polietilena poate „pluti” la suprafta pamantului.
din cauza ca polietilena este un material atat de usor, fosa septica din polietilena poate fi avariata in timpul instalarii.
fosa septica din polietilena nu este aprobata in toate tarile.
Cand este adecvata fosa septica din polietilena? Fosa septica din polietilena poate fi alegerea corecta atunci cand sunt permise in tara dvs. si cand pretul este un considerent foarte important pentru dvs. La sfarsit, trebuie sa va decideti daca o fosa septica din polietilena este mai buna pentru proiectul dvs.

Fosa septica din beton
Avantaje:
fosa septica din beton are mai multe nivele de scurgere decat fosa septica din polietilena.
Din cauza ca fosa septica din beton este grea, nu exista sanse de „plutire”, spre deosebire de cazul fosei septice din polietilena.
fosa septica din beton este foarte rezistenta si extrem de durabila.
fosa septica din beton este aprobata in toate tarile.

Dezavantaje:
fosa septica din beton este foarte scumpa.
fosa septica din beton se poate crapa in circumstante extreme.
din cauza ca betonul este un material foarte greu, fosa septica din beton este foarte dificil de montat.
Desi fosa septica din beton este foarte durabila, se poate crapa si este mult mai susceptibila la scurgeri.
Cand este adecvata fosa septica din beton? Cand betonul este mandatat de coduri zonale, fosele septice din beton sunt adecvate. Mai mult, profesionistii in fose septice aleg betonul atunci cand valoare este un considerent mai important decat pretul.
window.google_render_ad();

Cum functioneaza fosele septice

Clean WaterImage by jeremyfoo via Flickr

Fosele septice preiau apa reziduala dinspre sursa, asigura decantarea si oxidarea ei, permit eliminarea apei "curate", nu permit infiltratii exterioare din alte surse si nu permit refularea (circulatia inapoi). Evacueaza gazele care provin din eventuala fermentatie a dejectiilor.

Deoarece multe fose septice nu functioneaza intr-un mod corespunzator, au fost dispuse mai multe legi pentru a preveni problemele grave de mediu si de sanatate pe care le pot cauza.
O fosa septica de calitate, daca a fost instalata corespunzator si este folosita si mentinuta asa cum trebuie, reprezinta o modalitate buna de a trata apa reziduala si de a proteja calitatea panzei freatice atunci cand serviciile municipale de canalizare nu sunt disponibile.
Un sistem septic tipic consta din doua parti majore, fosa septica si sistemul de drenare. Este necesar un sistem de drenare? Da, daca nu doriti doar un un simplu bazin pe care sa-l vidanjati la o luna. In drenaj se realizeaza epurarea biologica finala, cu ajutorul bacteriilor anaerobe prezente in sol.
Reziduurile din toaleta, chiuveta, masina de spalat si dus intra in fosa septica, care este un rezervor fabricat in general din beton prefabricat, din polietilena sau pvc a carui marime este in concordanta cu reziduurile de apa uzata deversate.
Fosa septica este ingropata si este inchisa etans, si separa reziduurile de apa in trei componente generale – solide sau „sedimente”, plutitoare sau „stratul de pleava”, si o zona cu apa uzata relativ curata. Materiile solide se acumuleaza, in general, in primul compartiment al unei fose septice, unde trec printr-un proces de fermentatie. Aceasta fermentatie antreneaza productia de oxid si bioxid de carbon, hidrogen sulfurat si metan. Bacteriile anaerobe (care pot supravietui intr-un mediu fara oxigen) ofera primul „tratament” reziduurilor solide, transformandu-le pana la o forma lichida. Conditiile lipsite de oxigen din interiorul fosei septice dezactiveaza de asemenea unii dintre germenii patogeni care se gasesc in canalizare.
Gazele se elimina prin orificii sau conducte de aerisire iar materiile solide se elimina prin vidanjare periodica.
Din fosa septica, partea lichida a reziduurilor se scurge in sistemul de drenare, care consta in general intr-o serie de tevi si conducte care sunt ingropate artificial aproape de fosa septica. Sistemul de drenare asigura reluarea procesului de lichefiere si dezactivare a germenilor patogeni care raman in reziduurile de apa uzata.
Solul este foarte important pentru operatiunile care iau loc in sistemul dvs. septic, deoarece microbii care se gasesc in sol ajuta la lichefierea, chiar si numai partiala, sau la indepartarea contaminantilor din reziduuri, inainte ca acestea sa ajunga in panza freactica.
Apele care se emit din fosa septica nu sunt pure, fosa neasigurand decat o „purificare” infima a acestora, germenii patogeni fiind retinuti doar in proportie de 90%. Insa, s-a dovedit ca apa eliberata de catre fosa septica este uneori mai curata decat cea din unele lacuri.
Reblog this post [with Zemanta]